Dizajn


Vitara ima vlastiti stil koji ujedinjuje tradicionalan izgled Suzuki SUV vozila s razigranim modernističkim elementima. Svaki detalj Vitare zrači dinamikom, naglašavajući aktivni životni stil njezinih vozača. Bogata ponuda boja i dizajna omogućuje vam da kombinirajući detalje vanjštine i unutrašnjosti izrazite vlastitu osobnost i kreirate automobil kakav ste oduvijek željeli.

...

Prostrani prtljažnik

Zapremnina prtljažnog prostora Vitare iznosi masivnih 375 litara. Čak i kada stražnja sjedala nisu preklopljena, u njega možete odložiti torbu za golf. Nadalje, namještanjem police prtljažnika i stražnjih sjedala koja su djeljiva u 60:40 omjeru možete značajno povećati prtljažni prostor. Visina otvaranja vrata prtljažnika od tla također je smanjena u svrhu lakšeg utovara i istovara.

...

Panoramski krov (OPCIONALNO ZA GLX)

Panoramski krov sastoji se od dvije staklene ploče (jedna ispred druge), od kojih su obje klizne. Prilikom otvaranja, ploče kližu jedna preko druge kako ne bi utjecale na putnički prostor ili prostor za krovni nosač.

...

Središnji sat

Odaberite između dva elegantna dizajna – carbon (lijevo) i kanji (desno).

...

Instrument ploča

Brzinomjer i brojač okretaja smješteni su na desnoj i lijevoj strani, s multi-informacijskim zaslonom u sredini. Zaslon prikazuje informacije kao što su trenutačna i prosječna potrošnja goriva, vanjska temperatura, način vožnje i upozorenje pri parkiranju. Multi-informacijski zaslon također uključuje i pokazatelj promjene stupnja prijenosa koji pruža pomoć za optimalno mijenjanje brzina sukladno trenutnim uvjetima, čime se postiže ekonomičnost potrošnje goriva.

SUZUKI VITARA


Tehnika


Neovisno o vrsti podloge i terena, Vitara uvijek osigurava besprijekorno prijanjanje. Zasluga je to napredne konstrukcije i nove ALL GRIPP 4WD tehnologije, čiji sofisticirani mehanizmi svaku vožnju čine istinskim zadovoljstvom. Kakva god da je cesta u pitanju, Vitara će ju savladati s lakoćom, a vama neće biti potrebne nikakve posebne tehnike vožnje.

...

ALLGRIP – Snow način rada

Snow način rada pruža optimalnu konfiguraciju na kliskim površinama kao što su snijeg, led i blato. Na temelju rada papučice i upravljačkih komandi, Snow način rada predviđa klizanje prije nego se ono dogodi te dodjeljuje okretni moment stražnjim kotačima kako bi se zajamčilo izvanredno prijanjanje. Nadalje, ESP se uključuje ranije kako bi pomogao pri stabilizaciji vozila na podlogama s niskim trenjem. Zahvaljujući pouzdanosti u kliskim uvjetima uz stabilnost i izvanrednu kontrolu, Snow način rada dopušta vam da se opustite i uživate u vožnji.

...

ALLGRIP – Sport način rada

Sport način rada aktivno koristi 4WD pogon za postizanje vrhunskih performansi pri oštrim zavojima i na vijugavim cestama. Mijenja svojstva ubrzanja okretnog momenta kako bi se postigla bolja reakcija motora, a kod vozila s automatskim mjenjačem duže održava visoke okretaje rada motora. Kombinacija svih ovih funkcija omogućava sportsku vožnju i odgađa intervenciju ESP programa uzimajući u obzir namjeru vozača da vozi na sportski način.

...

ALLGRIP – Lock način rada

Lock način rada omogućuje konstantan prijenos okretnog momenta i na stražnje i na prednje kotače, kako bi svi “vukli” podjednakom silom. Ako se vozilo zaglavi, ESP i ostale komande se optimiziraju za izvlačenje iz dubokog snijega i blata. Na kotačima koji proklizavaju aktivirat će se kočnica, osiguravajući prijenos okretnog momenta na kotače koji imaju dobar kontakt s podlogom (kočnica preuzima ulogu diferencijala s ograničenim proklizavanjem). Pri brzinama iznad 60km/h Lock način rada automatski prelazi u Snow način rada.

...

ALLGRIP – Auto način rada

Auto način rada u normalnim uvjetima zadržava vozilo u 2WD pogonu. Međutim, kada detektira proklizavanje kotača, automatski se prebacuje na 4WD pogon. Daje prednost ekonomičnosti potrošnje goriva prebacivanjem na 4WD pogon samo onda kada je to nužno. Auto način rada pruža dodatnu sigurnost pri naglim promjenama vremena, poput pljuska.

Sigurnost


Vitara je opremljena najnaprednijom sigurnosnom opremu za predviđanje i izbjegavanje neposredne opasnosti. Budite uvjereni, Suzukijeva vrhunska tehnologija pomoći će vam kad je najviše trebate, u situacijama koje se mjere stotim djelićima sekunde.

AC Baumgartner